آزمایش کلامیدیا

آزمایش تشخیص بیماری کلامیدیا و عوارض عدم درمان آن

آزمایش کلامیدیا یکی از تست‌های بسیار مهم برای خانم‌ها و آقایان است که حتما باید به آن توجه نمایند. این بیماری مسری بوده و در صورت عدم توجه به نکات بهداشتی در رابطه جنسی، سبب انتقال بیماری‌های گوناگون می‌گردد. بیماری کلامیدیا به‌ عنوان بیماری مقاربتی زنان و مردان شناخته می‌شود که علائم خاصی برای آن وجود ندارد و فقط با آزمایش کلامیدیا قابل تشخیص است.

در صورتی که این بیماری به صورت طولانی مدت در بدن باقی بماند، عوارض مختلفی را به وجود می‌آورد؛ شناخت این عوارض ما را برای تشخیص و درمان صحیح راهنمایی می‌کند. برای آشنایی با عوارض بیماری کلامیدیا و پیشگیری از آن، خواندن این مقاله را در سایت کاریوژن، بهترین آزمایشگاه ژنتیک اصفهان، از دست ندهید.

تشخیص آزمایش کلامیدیا

 بیماری کلامیدیا چیست؟

باکتری کلامیدیا تراکوماتیس، عامل ایجاد بیماری کلامیدیا است. این باکتری از طریق روابط جنسی و ترشحات واژن و مایع منی انتقال می‌یابد و سبب بیماری کلامیدیا می‌شود. این بیماری به‌سرعت منتقل شده و هیچ‌گونه علائمی ندارد. اگر شریک جنسی شما مبتلا به این بیماری باشد، با انجام آزمایش کلامیدیا و مراجعه به پزشک، درمان خود را آغاز کنید.

نشانه‌های عفونت کلامیدیا در زنان و مردان

برخی نشانه‌های عفونت کلامیدیا، در زنان و مردان وجود دارد، به عنوان مثال به علت ورود باکتری، علائم خفیفی از جمله سرفه، تب، گلودرد را می‌توان در این بیماری مشاهده نمود و در صورت آلوده‌شدن چشم ممکن است علائمی همچون قرمزی، ترشحات چشمی و حساسیت به نور را به همراه داشته باشد. در صورت وجود این علائم، برای انجام آزمایش کلامیدیا تعلل نکنید. در ادامه به برخی از علائم مربوط به این بیماری در زنان و مردان اشاره خواهیم کرد. علائم کلامیدیا در زنان به شرح زیر است:

  • ترشحات واژن غیرعادی و زردرنگ
  • ترشحات بد بو
  • ادرار همراه با سوزش
  • قاعدگی نامنظم و لکه بینی
  • خونریزی شدید در پریود
  • عفونت رحمی و التهاب لگن
  • رابطه آمیزشی همراه با درد
  • احساس افزایش دمای بدن به مقدار کم

عفونت کلامیدیا در زنان و مردان

بیماری کلامیدیا در مردان با علائم زیر قابل تشخیص است:

  • سوزش به هنگام ادرار
  • ورم بیضه‌ها
  • احساس درد شدید

روش‌های انتقال کلامیدیا

حفظ نکات بهداشتی هنگام رابطه جنسی، از انتقال این بیماری پیشگیری می‌کند. در بیشتر مواقع باکتری کلامیدیا از طریق رابطه جنسی بدون کاندوم و رابطه دهان‌به‌دهان، منتقل می‌شود. جدی‌نگرفتن عوامل بهداشتی در این بیماری، سبب درگیری و عفونت شدید در فرد مبتلا می‌گردد. این باکتری حتی با دست آلوده هم می‌تواند فرد متقابل را درگیر کند. برای مثال، ممکن است دست هنگام رابطه با این باکتری آلوده شده و با برخورد به چشم سبب عفونت چشمی شود؛ این عفونت به‌قدری خطرناک است که اگر درمانی برای آن صورت نگیرد، باعث عدم بینایی خواهد شد.

مادرانی که مبتلا به این بیماری هستند، باید قبل از بارداری نسبت به درمان خود اقدام کنند؛ چون با بارداری این بیماری به جنین منتقل می‌شود. نکته مهم این است که قبل از تصمیم به بارداری، آزمایش کلامیدیا را انجام دهید تا از سلامت خود مطمئن شوید.

آزمایش کلامیدیا چطور انجام می‌شود؟

برای خیلی از افراد این سوال پیش می‌آید که آزمایش کلامیدیا چطور انجام می‌شود؟ در جواب باید بگوییم که در مردان و زنان با بروز علائمی همچون گلودرد و ترشحات بد بو، امکان وجود عفونت توسط متخصص تأیید می‌شود و برای تشخیص دقیق، انجام آزمایش کلامیدیا اجباری است. در آزمایش تشخیص کلامیدیا برای زنان، از واژن و برای مردان از طریق ادرار نمونه‌برداری می‌کنند و اگر دچار عفونت گلو باشند، نمونه‌برداری از گلو هم انجام می‌شود.

آزمایش چگونه انجام می‌شود؟

مطالعه پیشنهادی: سل فری

آزمایشات کلامیدیا قابل اعتماد هستند؟

همانطور که در توضیحات بالا به آن اشاره شد، آزمایش کلامیدیا از روش‌های مؤثر و مفید در تشخیص این بیماری است که با نمونه‌برداری دقیق از محل عفونت به بررسی عامل عفونی می‌پردازند. این عفونت ممکن است روی جنین تاثیر بگذارد و باید قبل از بارداری، بسیار به آن توجه کرد. جهت اطلاعات بیشتر، مقاله پیشگیری از بارداری ناخواسته را مطالعه نمایید.

نحوه آزمایش کلامیدیا

برای اینکه نتیجه آزمایش کلامیدیا بدون خطا و دقیق باشد، توصیه می‌شود، روز قبل آزمایش به مدت ۲۴ ساعت دوش واژینال انجام ندهید و همچنین از مصرف آنتی‌بیوتیک خودداری کنید. در مردان هم، به مدت ۲ ساعت قبل از نمونه‌گیری، دفع ادرار صورت نگرفته باشد.

آشنایی با عوارض بیماری کلامیدیا

بیماری کلامیدیا به دلیل اینکه اغلب بدون علائم خاصی است، سبب می‌گردد فرد مبتلا تا مدت‌ها گرفتار این بیماری باشد. عدم درمان این بیماری عوارض خطرناکی را به دنبال خواهد داشت. از جمله این عوارض در بانوان می‌توان به ناباروری، عفونت لوله فالوپ و التهاب لگن و احتمال بارداری در خارج از رحم اشاره کرد. در مردان هم عدم درمان بی‌تأثیر نیست و کلامیدیا با تأثیر بر اسپرم، احتمال باروری آنان را کاهش می‌دهد.

عوامل ابتلا به کلامیدیا

عوامل بسیاری در درگیری با این بیماری نقش دارند، که بیشتر این موارد مربوط به روابط جنسی خارج از چارچوب مراقبتی و عدم توجه به نکات بهداشتی است. از جمله موارد دیگر عبارتند از:

  • رابطه واژینال بدون کاندوم
  • رابطه جنسی متعدد با افراد مبتلا
  • رابطه جنسی کمتر از ۲۵ سال
  • رابطه مقعدی و دهانی

عوامل ابتلا به کلامیدیا

 نتیجه آزمایش کلامیدیا را چگونه بررسی کنیم

بعد از بررسی نمونه توسط متخصصین علوم آزمایشگاهی، برگه‌ای مبتنی بر مثبت و منفی بودن جواب آزمایش شما ارائه می‌شود. در این برگه اگر جواب آزمایش کلامیدیا مثبت باشد، شما مبتلا به این بیماری هستید. در صورت مبتلا بودن باید شریک جنسی خود را مطلع سازید تا او هم نسبت به انجام آزمایش اقدام کند. پس از گرفتن جواب آزمایش کلامیدیا، به پزشک متخصص اورولوژی جهت درمان مراجعه کنید.

نحوه درمان کلامیدیا

نحوه درمان کلامیدیا بدین صورت است که پزشک با بررسی آزمایش کلامیدیا، آنتی‌بیوتیک‌هایی را تجویز می‌کند. دوز مصرفی این داروها با توجه‌ به میزان عفونت قابل تغییر است. با مصرف آنتی‌بیوتیک به مدت دو هفته، بیماری کلامیدیا درمان می‌شود. حین دوره درمان، از انجام رابطه جنسی پیشگیری کنید و تا پایان درمان کامل، از هرگونه عملی که سبب انتقال این باکتری می‌شود، پرهیز کنید. در آخر بعد از درمان، نکات مراقبتی را رعایت کنید تا مجدد به این بیماری مبتلا نشوید.

آزمایش کلامیدیا در منزل چگونه است؟

آزمایش کلامیدیا در منزل برای خانم‌هایی مناسب است که با نمونه‌گیری از واژن توسط پزشک متخصص به صورت حضوری، مشکل دارند. بدین صورت که بانوان در منزل می‌توانند از واژن خود به‌وسیله یک سواب، اقدام به نمونه‌برداری کنند و نمونه را از طریق نمونه‌گیر به آزمایشگاه بفرستند. سواب وسیله‌ای شبیه گوش‌ پاک‌کن است که جهت نمونه‌برداری مورد استفاده قرار می‌گیرد. انجام آزمایش کلامیدیا برای مردان از طریق نمونه‌گیری ادرار انجام می‌شود. این ازمایشگاه، آزمایش در منزل ندارد اما می‌توانید به صورت انلاین جواب تست خود را بگیرید.

سؤالات متداول آزمایش کلامیدیا

آزمایش کلامیدیا اجباری است؟

✔ بله. اگر شریک جنسی شما مبتلا به این بیماری است، انجام این آزمایش ضرورت دارد.

● آیا برای آزمایش کلامیدیا از نمونه خون استفاده می‌شود؟

✔ خیر. برای این آزمایش برای زنان از واژن و برای مردان از ادرار نمونه‌برداری می‌کنند.

نتیجه گیری آزمایش کلامیدیا

تشخیص بیماری کلامیدیا چون بدون علائم اولیه است، سبب درگیری طولانی‌مدت فرد و انتقال آن از طریق رابطه جنسی به افراد دیگر می‌شود. از این‌ رو اگر دچار عفونت‌های شدید از جمله ترشحات کدر و بد بو هستید، نسبت به انجام آزمایش کلامیدیا اقدام کنید. بیماری کلامیدیا از طریق بارداری به جنین منتقل می‌گردد. انجام آزمایش قبل از بارداری شما را از احتمالات درگیری جنین با کلامیدیا آسوده‌خاطر می‌کند.

5/5 - (1 امتیاز)

2 Comments

  1. مقاله جالبی بود

  2. انجام آزمایش های قبل از بارداری وحشتناک مهمه فراموش نکنید. دخترخاله من سر همین انجام ندادن تست گرفتار شد

Comments are closed.