تشخیص کم شنوایی ارثی و پیشگیری از آن

تشخیص کم شنوایی ارثی و پیشگیری از آن

اختلالات شنوایی در دوران جنینی قابل تشخیص نیست؟

در صورتی که یکی از والدین، مبتلابه کم شنوایی ارثی (به واسطه ژن کم شنوایی از نوع غالب) باشد، آن را به نیمی از فرزندان خود نیز انتقال می دهد. در حالی که در انواع کم شنوایی ژنتیکی از نوع مغلوب، وجود ژن کم شنوایی در هر دو والد لازم است.

ساختار گوش و حس شنوایی از جمله اعضایی در بدن بوده که به طور مداوم در حال رشد و تکامل است. این رشد و تکامل پس از تولد نیز ادامه دارد که لازمه آن، خوب شنیدن و خوب گوش دادن است. به طوری که روند تکاملی مناطق مرتبط با شنوایی در ساقه مغز تا سه سالگی و در قشر مغز تا شانزده سالگی ادامه دارد.

اگر بدشکلی یا نقایص مادرزادی در شکل ظاهری اجزای گوش وجود داشته باشد. ممکن است بتوان در ماه های آخر بارداری با سونوگرافی آنها را ردیابی کرد. اما وقتی اجزای تشکیل دهنده گوش و راه های عصبی از نظر شکل ظاهری و ساختاری مشکلی ندارد. سونوگرافی و ابزار دیگری در دسترس نیست که بتوان این مشکلات را قبل از تولد و حتی ماه های پس از تولد، تشخیص داد . و شناسایی اختلالات شنوایی فقط با افزایش سن نوزاد و مشاهده رفتارهای شنوایی کودک در مقایسه با نوزادان طبیعی ممکن است.

عارضه ناشنوایی

پیشگیری از کم شنوایی مادرزادی

بی شک مراقبت مادران باردار از خود برای عدم ابتلا به بیماری هایی که با کم شنوایی و مشکلات حسی حرکتی همراه است. استفاده نکردن از خانواده دارویی مایسین ها مانند جنتامایسین و کانامایسین که برای گوش مسمومیت زاست. دوری از محیط هایی با سر و صدای بسیار بلند و آزاردهنده، پرهیز از استرس و نگرانی و خودداری از ازدواج های فامیلی از نکات مهم پیشگیری محسوب می شود.

کم شنوایی های مادرزادی معمولااز نوع حسی عصبی است؛ یعنی معمولاحلزون گوش داخلی و اعصاب شنوایی را درگیر می کند. اکنون برای این نوع مشکلات شنوایی، درمان دارویی یا جراحی موثری وجود ندارد. در این گونه موارد، استفاده از سمعک یا کاشت حلزون (در کم شنوایی های شدید تا عمیق) و شرکت در جلسات طولانی مدت توانبخشی و آموزش مهارت های شنوایی و گفتار می تواند کودک را به جامعه عادی برگرداند. و شرایط یک زندگی مستقل را برای وی فراهم کند.

به خاطر داشته باشید تشخیص زودهنگام کم شنوایی ارثی (قبل از سه ماهگی) و استفاده مفید و بموقع از سمعک و بهره گیری از برنامه های توانبخشی شنوایی و گفتار تا قبل از شش ماهگی در درمان و کنترل عوارض پیچیده تر اختلالات شنوایی در کودک بسیار موثر است.

چرا آزمایشات ژنتیکی تشخیص پیش از تولد لازم می شود ؟

 

ارتباط با ما 

به این نوشته امتیاز دهید: