تاثیر رژیم غذایی در سرطان پستان
سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان است. از هر ۸ زن در ۱ نفر سرطان پستان تشخیص داده می شود و ۱ در ۵ از آنهایی که تشخیص داده می شوند، زیر ۵۰ سال دارند. اگر شما فردی هستید که در زمان پس از یائسگی هستید یا اضافه وزن دارید، خطر ابتلا به سرطان سینه در شما بیشتر است، پس باید وزن مناسبی داشته باشید، و برای این مهم باید رژیم غذایی و ورزش مناسب شرایط خود را داشته باشید .
داشتن تغذیه سالم برای همه افراد حائز اهمیت است، اما وقتی به سرطان پستان مبتلا هستید باید آگاهی بیشتری در مورد چگونگی نحوه تغذیه خود داشته باشید. پیروی از یک رژیم غذایی متعادل در حین و بعد از درمان سرطان سینه می تواند تا حد زیادی با بالا رفتن کیفیت زندگی بیماران و کنترل بیشتر بیماری کمک کند.
مواد غذایی که به آنها اشاره می کنیم می توانند یک رژیم غذایی متناسب را شکل دهند که از پیشرفت سرطان سینه جلوگیری کنند:
- تنوع وسیعی از میوه و سبزیجات رنگی مانند سیر، پیاز، زنجبیل، سویا، هویج، کلم، جعفری، فلفل دلمه ای، خانواده کلم و مورینگا (مخصوصا ریشه های این گیاه که البته باید زیر نظر پزشک مصرف شود)
- غذاهای سرشار از فیبر مانند غلات کامل، حبوبات و انواع لوبیا
- مصرف شیر و لبنیات کم چرب و ترجیحا پروبیوتیک
- غذاهای غنی از ویتامین D
- مواد غذایی بخصوص ادویه جات با خواص ضدالتهابی مانند زردچوبه که از رشد سرطانی سلول ها جلوگیری می کند.
- چای سبز با خواص آنتی اکسیدانی فراوان به جای نوشیدنی های کافئینه
- استفاده از مواد غذایی ارگانیک و نه مکمل
بیشتر مطالعه کنید : پیشگیری از سرطان پستان ارثی
تغذیه مناسب برای پیشگیری از سرطان سینه
مطالعه ای روی ۹۱۰۰۰ زن نشان داد که پیروی از یک رژیم غذایی سرشار از سبزیجات (حدود دوسوم) می تواند تا ۱۵ درصد ریسک پیشرفت سرطان سینه را کاهش دهد. محققین مصرف روزانه حدود ۸ تا ۱۰ سروینگ از میوه و سبزیجات در روز را توصیه می کنند. در کنار خواص دیگر، میوه و سبیزجات غنی از کارتنوئید و فلاونوئیدها هستند که خواص پزشکی بی شماری دارند.
تحقیقات نشان داده اند که رژیم غذایی در سرطان پستان که باید رعایت شود و البته با در نظر گرفتن این میوه و سبیزجات که ذکر می شود می تواند از بروز سرطان سینه جلوگیری کنند:
- سبزیجات برگ تیره
- فلفل دلمه ای
- گوجه فرنگی
- بادمجان
- مرکبات
- هویج
- بروکلی
- پیاز
- سیب
- گلابی
- هلو
- توت فرنگی
- خانواده کلم
- مورینگا
فیبر غذایی
به دلیل تاثیر مثبت فیبر بر روی دستگاه گوارش و کمک به عمل دفع، به بدن در خلاص شدن از شر سموم و اثرات مخرب آنها کمک می کند. غلات کامل و حبوبات همچنین حاوی آنتی اکسیدان نیز هستند که نقش پیشگیری کننده از بسیار از بیماری ها را دارد. متخصصان تغذیه، مصرف روزانه ۳۰ تا ۴۵ گرم فیبر را توصیه می کنند .
چربی
محققین می گویند که همه چربی ها هم بد نیستند. چربی موجود در غذاهای فرآوری شده، اسیدهای چرب ترانس که در غذاهای سرخ شده، در بعضی از کراکرها، شیرینی، دونات ها وجود دارد تهدید کننده هستند. کاهش مصرف اسید چرب اشباع که در گوشت قرمز، روغنهای جامد حیوانی و هیدروژنه وجود دارد و جایگزین کردن آنها با روغن های خوب (اسیدهای چرب غیراشباع) موجود در روغن زیتون، آووکادو، مغزها و دانه ها.
به علاوه اسیدچرب امگا-۳ که در ماهی آب های سرد مانند سالمون و شاه ماهی وجود دارد از بروز سرطان سینه جلوگیری می کند.
رژیم غذایی و ژنتیک
نشان داده شده است که مواد غذایی بر اساس اینکه چه جهش هایی در سرطان فرد نقش دارند می توانند مضر یا مفید باشند. مثلا قهوه در افرادی که موتاسیون BRCA1/2 دارند بسته به نوع ژنوتیپ در ژن های دیگر می تواند مفید باشد. افرادی که سرطان سینه ژنتیکی از نوع وابسته به BRCA دارند به رژیم غذایی حاوی resveratrol I3C DIM و genistein باشند پاسخ مناسبی می دهند.
این مواد در ابر خوراکی ها به مقدار زیاد دیده می شوند و برای متوجه شدن به این موارد می توانید با یک مشاور ژنتیک که بر حیطه تغذیه هم مسلط است کمک بگیرید تا بتوانید بسته به نوع جهشی که دارید و سرایط بدنی خودتان، تغذیه مناسب را انتخاب کنید.
با ما در تماس باشید .