آزمایشگاه ژنتیک اصفهان | اپی ژنتیک

اپی ژنتیک چیست ؟

اپی ژنتیک چیست؟

اپی ژنتیک مطالعه ای است در مورد اینکه چگونه رفتارها و محیط ما می تواند باعث تغییراتی در نحوه عملکرد ژن های ما شوند. برخلاف تغییرات ژنتیکی، تغییرات اپی ژنتیکی برگشت پذیر می باشند و توالی DNA را تغییر نمی دهند اما می تواند نحوه خواندن یک توالی DNA را در بدن ما تغییر دهد.

در حالیکه تغییرات ژنتیکی می تواند پروتئین ساخته شده را تغییر دهد، تغییرات اپی ژنتیکی بر بیان ژن ها تاثیر می گذارد تا ژن ها روشن و خاموش شوند. از آنجا که محیط و رفتارهای ما، مانند رژیم غذایی و ورزش می تواند منجر به تغییرات اپی ژنتیک شود، به راحتی می توان ارتباط میان ژن ها، رفتار و محیط را مشاهده کرد.

چگونه اپی ژنتیک شما تغییر می کند؟

رفتارهای ژن شما با افزایش سن هم به عنوان بخشی از رشد طبیعی و پیری و هم در پاسخ به رفتارها و محیط تغییر می کند.

  • رشد: تغییرات رفتارهای ژن قبل از تولد ما آغاز می شود. تمام سلول های ما ژن های یکسانی دارند اما متفاوت عمل می کنند. با رشد و نمو، اپی ژنتیک به ما کمک می کند تا مشخص شود یک سلول چه عملکردی خواهد داشت. برای مثال، آیا به سلول قلبی، عصبی یا سلول پوستی تبدیل خواهد شد.
  •  سن:‌ رفتارهای ژن ما در طول زندگی تغییر می کند. رفتارهای ژن ما در بدو تولد با اپی ژنتیک ما در دوران کودکی یا بزرگسالی یکسان نیست.
  • برگشت پذیری: همه تغییرات رفتارهای ژن دائمی نیستند. برخی از تغییرات رفتارهای ژن را می توان در پاسخ به تغییر رفتار یا محیط اضافه یا حذف کرد.

آزمایشگاه ژنتیک اصفهان | اپی ژنتیک و سلامتی

اپی ژنتیک و سلامتی

تغییرات اپی ژنتیکی می تواند به روش های مختلف بر سلامتی ما تاثیر بگذارد.

  1. عفونت ها: میکروب ها می توانند رفتارهای ژن ما را تغییر دهند تا سیستم ایمنی بدن ضعیف شود. این به زنده ماندن میکروب کمک می کند.
  2. سرطان:‌ جهش های خاص احتمال ابتلا به سرطان را در ما بیشتر می کند. به همین ترتیب، برخی از تغییرات  خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. برای مثال، جهش در ژن BRCA1 که از عملکرد صحیح آن جلوگیری می کند، احتمال ابتلا به سرطان پستان و سایر موارد را افزایش می دهد. به همین ترتیب، افزایش متیلاسیون DNA که منجر به کاهش بیان BRCA1 می شود، خطر ابتلا به سرطان پستان و سایر سرطان ها را افزایش می دهد. از رفتارهای ژن می توان برای تعیین نوع سرطان در یک فرد و یا تشخیص زودهنگام سرطان استفاده کرد. رفتارهای ژن به تنهایی نمی تواند سرطان را تشخیص دهد و لازم است با آزمایش های غربالگری بیشتر تایید شود.
  3. تغذیه در دوران بارداری: محیط و رفتار یک زن باردار در دوران بارداری، از جمله اینکه آیا غذای سالم می خورد می تواند رفتارهای ژن کودک را تغییر دهد. برخی از این تغییرات ممکن است ده ها سال باقی بمانند و ممکن است کودک را به بیماری های خاصی مبتلا کند.

 

بیشتر مطالعه کنید :

 

جهت گرفتن اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید .

به این نوشته امتیاز دهید: