چهارم بهمن ماه سال 1398 «محمدمهدی فروزانفر» معاون اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت، درخصوص افزایش بیماران سرپایی کرونا اعلام کرد: اومیکرون برای افرادی که بیماری زمینهای و نقص ایمنی دارند. و افرادی که واکسن نزدند بسیار خطرناک است. وضع بیمارستانهای کشور در پیکهای قبلی بهویژه دلتا به گونهای بود . در آن ایام، تمام بیمارستانها به بیماران کرونایی اختصاص یافت و حتی ارائه خدمت به سایر بیماران هم کاهش یافته بود. با ما در بهترین آزمایشگاه ژنتیک اصفهان همراه باشید تا در مورد خطر اومیکرون برای افراد مختلف مطالب مفیدی را به شما ارائه دهیم.
اومیکرون برای چه کسانی خطرناک است؟
وی اظهار کرد: در سویه اومیکرون بیشتر مراجعهها سرپایی است . و اگر تعداد افراد مبتلا بیشتر شود، به مرحله بحرانی خواهیم رسید. دوز سوم واکسیناسیون کرونا برابر سویه دلتا و اومیکرون اثربخش بوده و لازم است . مردم در برابر این سویه هم سهلانگاری نکنند و واکسیناسیون را جدی بگیرند. برای واکسیناسیون کودکان ۹ تا ۱۲ سال هنوز این موضوع ابلاغ نشده. اما در کمیته علمی کرونا تصمیماتی در این باره گرفته شده است.
مطالعه پیشنهادی: سل فری
کودکان سالم نیازی به دوز تقویتی ندارند !
«اومیکرون» که جدیدترین سویه ویروس کرونا محسوب میشود. برای نخستینبار در آفریقایجنوبی کشف شد و پس از آن در بلژیک، بوتسوانا، اسرائیل و هنگکنگ شناسایی شده است. این میهمان ناخوانده وارد ایران هم شده و درحالحاضر سویه غالب کشور است. و افزایش مبتلایان، به شدت هموطنان را تهدید میکند. این اتفاق در حالی است که با آمدن سویه جدی کرونا، کودکان زیر ۱۲ سال هنوز واکسینه نشدند . و در معرض خطر ابتلاء به جهش جدید کرونا قرار دارند.
طبق اعلام دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا، ابتلاء به کوویدِ بیش از ۳۳۵.۸ میلیون نفر در جهان تأیید شده است و بیش از ۵.۵ میلیون نفر به این خاطر فوت کردند. درحالیکه سازمان غذا و داروی آمریکا اجازه داده است که برای کودکان ۱۲ سال به بالا، تزریق دوز تقویت کننده در دسترس قرار گیرد، اما سازمان بهداشت جهانی میگوید تزریق این دوز واکسن ممکن است غیرضروری باشد. «سومیا سوامیناتان» دانشمند ارشد سازمان بهداشت جهانی، اظهار کرد: «هیچ مدرکی مبنی بر اینکه کودکان و نوجوانان سالم به دوزهای تقویت کننده واکسن کووید ۱۹ نیاز دارند، وجود ندارد.»