در طی جلسات مشاوره ژنتیک چه اتفاقی می افتد؟
مشاور ژنتیک در جلسات مشاوره باید به بررسی موارد و اختلالات مرتبط با بیماری های ژنتیکی بپردازد. درواقع این دسته از اختلالات ژنتیکی، به دلیل تغییرات ایجاد شده در ژن ها است که از طریق پدر و مادر به فرد منتقل شده است. ژن ها همانند یک رمز و یا یک دستورالعمل می مانند و سلول های بدن با استفاده از اطلاعات و توالی موجود در هر ژن (که در واقع بخشی از یک مولکول DNA می باشد) برای ساخت پروتئین ها استفاده می کنند. پروتئین ها ابزار های عملکردی سلول ها می باشند و از طریق آنها صفات مختلف ایجاد می شوند.
به عنوان مثال رنگ پوست، مو و یا چشم افراد از طریق ژن های آنها مشخص می شود. این ژن مسئول رنگ پوست است که باعث ساخته شدن پروتئین سازنده رنگ می شود. میزان فعالیت این پروتئین که توسط توالی ژن تعیین می شود می تواند مقدار رنگدانه های موجود در پوست هر فرد را مشخص کرده و باعث روشن یا تیره بودن بودن رنگ پوست شود. سایر صفات ما نیز به همین شکل ایجاد می شوند.
جلسات مشاوره ژنتیک
در جلسات مشاوره ژنتیکی داریم :
پرداختن اطلاعات مرتبط با بیماری های ژنتیکی و حمایت کردن از خانواده هایی می باشد که در معرض ابتلا به اختلالات ژنتیکی می باشند یا افرادی که به نقص های مادرزادی یا اختلالات ژنتیکی مبتلا هستند. از اصلی ترین هدف های مشاوره ژنتیک این است که احتمال وقوع یا تکرار یک بیماری ارثی در هر حاملگی فرد را مشخص کند.
مشاوره ژنتیک موارد زیر را در جلسات می تواند انجام دهد :
- آگاهی دادن به فرد و تصمیمات در مورد مراقبت های سلامت
- احترام به عقاید احساسات و رسوم فرهنگی هر فرد
- توضیحاتی در مورد اطلاعات پزشکی
مشاوره ژنتیک موارد زیر را در جلسات نمی تواند انجام دهد :
- توصیه به شخص برای ادامه یا ختم بارداری
- توصیه به فرد برای انجام آزمایش ژنتیک (در موارد غیر ضروری)
- توصیه به زوج ها که بچه دار نشوند
- به فرد بگوید که چه تصمیمی بگیرد
مطالب پیشنهادی مرتبط :