جهش ژنتیکی ریسک ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد .
معمولاً هنگامی که از سرطان سینه ارثی یاد می شود اکثر ما به جهش در ژن BRCA فکر می کنیم اما جهش در ژن های دیگری نیز می توانند ریسک ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهند. در حقیقت جهش ژنتیکی در سرطان سینه در بیش از هفتاد و دو ژن می تواند باعث شود خطر سرطانی شدن بافت سینه افزایش پیدا کند. پزشکان امیدوار هستند با افزایش پیشرفت در عرصه علم ژنتیک بتوانند شانس ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهند.
جهش ژنتیکی در سرطان سینه علاوه بر ژن های BRCA1 و BRCA1 می تواند در ژن های ATM, PALB2, PTEN, CDH1, CHEK2, STK11, PMS2 و تعداد دیگری رخ دهد.
سرطان سینه ارثی
در حال حاضر پزشکان عقیده دارند که حدود ۵ تا ۱۰ درصد از سرطان های سینه ارثی هستند یا به علت جهش در ژن ها به وجود می آیند اما همین سرطان ها به علت جهش در ژنBRCA به وجود نمی آیند. در واقع در ۲۹ درصد و شاید کمتر از سرطان های سینه ارثی جواب تست ژنتیک جهش در ژن های BRCA1 و BRCA1 را نشان می دهد. اما به طور کلی جهش ژنتیکی در سرطان سینه کاملا مشخص است.
مطالب پیشنهادی :
- آزمایش ژنتیکی تشخیص سرطان پستان ارثی
- تاثیر ژن ها در ابتلا به سرطان پستان
- نقش مشاوره ژنتیک در سرطان های فامیلی
جهش ژنتیکی اکتسابی و ارثی
هنگامی که درباره جهش ژنتیکی در سرطان سینه صحبت می کنیم باید بین جهش ژنتیکی اکتسابی و ارثی تمایز قائل شویم. جهش ژنتیکی اکتسابی کانون توجه تعداد زیادی از محققان است زیرا این جهش ها باعث تغییر در مسیر رشد تومورهای سرطانی شده اند.
درمان های هدفمند و داروهایی که برای این موارد به کار می روند می توانند به طرز قابل توجهی باعث پیشرفت در درمان برخی از انواع سرطان ها از قبیل سرطان ریه شوند. جهش ژنتیکی اکتسابی پس از تولد به وجود می آید و فقط تعدادی از سلول های خاص بدن را هدف قرار می دهد.
اما جهش ژنتیکی ارثی به تغییرات ژنتیکی گفته می شود که از طریق یکی از والدین یا هر دوی آنها به فرزندان منتقل می شود. این نوع جهش ژنتیکی همه سلول های بدن را هدف قرار می دهد و باعث می شود ریسک ابتلا به سرطان ارثی یا سرطان سینه ارثی افزایش پیدا کند.