واگیردار شدن ویروس کرونا و ارتباط با جهش ژنتیکی
علاوه بر نقش ژنتیک در ابتلا به کرونا، توجه به ژنوم ویروس و جهش ژنتیکی نیز از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. تمام ویروس ها دارای ساختار ژنتیکی هستند که بقای آن ها را تنظیم می کند. ویروس کرونا دارای ساختار ژنتیکی از نوع RNA می باشد. در بین RNAویروس ها یکی از بزرگترین ژنوم ها مربوط به کرونا می باشد که توجیه کننده بروز جهش های متنوع در این ویروس می باشد.
البته دیده شده جهش ها در ویروس کرونا نسبت به سایر RNAویروس ها کندتر رخ می دهند. در اکثر موارد این جهش ها، تغییر مهمی در ساختار ویروس ایجاد نمی کنند. اما برخی جهش ها نیز مهم تلقی شده و بر روی ساختار ویروس، قدرت سرایت آن، میزان عفونت زایی آن، عملکرد آن در مقابل واکسن ها، داروها و روش های تشخیصی، تاثیر می گذارند. به طور مثال از جهش های مهم و نگران کننده ویروس کرونا می توان به جهش دلتا که اکنون نیز شیوع بالایی نیز در اکثر جوامع دارد، اشاره کرد. جهش های لامبدا، کاپا، مو و …. نیز از سایر جهش های قابل توجه ویروس کرونا هستند.
جهش ژنتیکی و واگیردار شدن کرونا میتواند خوب باشد !
جهش ژنتیکی و واگیردار شدن کرونا می تواند خوب باشد. یک پژوهشگر برجسته بیماریهای عفونی میگوید جهش ژنتیکی ویروس کرونای جدید و اینکه نمونههای جهشیافته بهمراتب واگیردارتر هستند، میتواند خبر خوبی باشد. پال تامبیا، رئیس منتخب «جامعه بینالمللی بیماریهای عفونی» در گفتوگو با خبرگزاری رویترز به مشاهده موارد جهشیافته کرونا در آمریکا، اروپا و بخشهایی از آسیا اشاره کردهاست.
پژوهشگران تحقیقاتشان نشان میدهد .دلیل شیوع گسترده و ناگهانی کووید ۱۹ در این کشور در هفتههای اخیر، جهش ژنتیکی و انتشار پنهانی ویروس طی ماههای گذشته است.
البته در بهار گذشته پژوهشگران صدها جهش ژنتیکی ویروس را شناسایی کرده بودند. اما هنوز بهروشنی مشخص نیست این جهشها چه پیامدهای بالقوهای بر انتشار ویروس و نیز خطرات ناشی از آن دارد.