آزمایشگاه ژنتیک اصفهان | سرطان پانکراس ارثی

سرطان پانکراس ارثی

آیا سرطان پانکراس ارثی است؟

سرطان پانکراس یک بیماری ژنتیکی است و به علت تغییر در ساختار DNA به وجود می آید. این تغییرات می تواند ارثی باشند و به این ترتیب ژن معیوب از طریق پدر یا مادر به فرزند آنها منتقل می شود یا آنکه جهش ژنتیکی به علت عوامل محیطی و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی ایجاد کننده سرطان به وجود می آید.

۱۰ درصد از سرطان های پانکراس ارثی هستند و این احتمال وجود دارد که در تعداد زیادی از موارد به عنوان بخشی از یک سندروم به وجود بیایند. برخی از این سندروم ها به شرح زیر می باشند:

BRCA2 دومین ژن عامل سرطان سینه ارثی است که در سال ۱۹۹۵ شناسایی شد. محققان اعلام کرده ‌اند که ۱۰ درصد از سرطان های پانکراس به علت نقص ارثی در ژن BRCA2 به وجود می آید. جهش در این ژن می ‌تواند یکی از دلایل ابتلا به سرطان لوزالمعده ارثی باشد. پس از مدتی محققان متوجه شدند که جهش در ژن PLAB2، ژنی که با BRCA2 فعالیت می ‌کند در بروز سه درصد از سرطان های لوزالمعده ارثی نقش دارد.

سندروم پت جگرز یک سندروم ارثی بسیار نادر است که در این اختلالات تعدادی پولیپ در روده کوچک اعضای خانواده به وجود می آید و روی دهان و لب آن ها نیز نقاط رنگی دیده می شود. این سندروم به علت جهش در ژن STK11 به وجود می آید. افرادی که دچار این سندروم هستند ریسک بروز سرطان پانکراس ارثی در آنها بالا است.

التهاب و تورم لوزالمعده یک بیماری نادر است که احتمال شروع آن در هر سنی وجود دارد و می تواند باعث ابتلا به سرطان پانکراس شود.

برخی از سندروم های ژنتیکی در بروز ۲۰ درصد است سرطان های خانوادگی نقش دارند. محققان به خوبی می دانند که هنوز برخی از ژن ‌های عامل ابتلا به سرطان لوزالمعده ارثی کشف نشده است. به عنوان مثال افرادی که در اعضای خانواده آن‌ها سرطان لوزالمعده وجود دارد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پانکراس ارثی قرار می گیرند.

 

نقش ژنتیک در سرطان

به این نوشته امتیاز دهید: