آزمایشگاه ژنتیک اصفهان | آمنیوسنتز ژنتیکی

آمنیوسنتز ژنتیکی چه اطلاعاتی به ما می دهد ؟

آمنیوسنتز ژنتیکی

آمنیوسنتز ژنتیکی می تواند اطلاعاتی در مورد ترکیب ژنتیکی جنین شما ارائه دهد. به طور کلی ، آمنیوسنتز ژنتیکی زمانی ارائه می شود که نتایج آزمایش تأثیر قابل توجهی در مدیریت بارداری یا تمایل شما به ادامه بارداری داشته باشد.آمنیوسنتز ژنتیکی معمولاً بین هفته های 15 تا 20 بارداری انجام می شود. آمنیوسنتزی که قبل از هفته 15 بارداری انجام شود با عوارض بالاتری همراه است.

شما ممکن است به دلایل زیر انجام آمنیوسنتز ژنتیکی را ترجیح دهید :

  1. شما از آزمایش غربالگری قبل از تولد نتایج مثبتی گرفته اید. اگر نتایج یک آزمایش غربالگری – مانند غربالگری سه ماهه اول یا غربالگری قبل از تولد  DNA خارج از سلول (Cell-free DNA) مثبت یا نگران کننده باشد ، ممکن است برای تأیید یا رد تشخیص ، آمنیوسنتز را انتخاب کنید.
  2. در بارداری قبلی فرزند شما دارای  بیماری کروموزومی یا نقص لوله عصبی بوده است. اگر بارداری قبلی تحت تأثیر بیماری هایی مانند سندرم داون یا نقص لوله عصبی قرار داشته باشد – یک بیماری جدی که بر مغز یا نخاع جنین تأثیر می گذارد – ارائه دهندگان خدمات سلامت شما ممکن است آمنیوسنتز را برای تأیید یا رد این اختلالات پیشنهاد کنند.
  3. شما 35 سال یا بالاتر دارید. نوزادان متولد شده از زنان 35 سال و بالاتر در معرض خطر بیشتر ابتلا به بیماری های کروموزومی مانند سندرم داون هستند. ارائه دهندگان خدمات سلامت شما ممکن است آمنیوسنتز را برای رد این بیماری ها  پیشنهاد کنند.
  4. شما سابقه خانوادگی از یک بیماری ژنتیکی خاص دارید ، یا شما یا شریک زندگی تان یک حامل شناخته شده از یک بیماری ژنتیکی هستید. علاوه بر شناسایی سندرم داون و نقص لوله عصبی اسپینا بیفیدا ، از آمنیوسنتز می توان برای تشخیص بسیاری از بیماری های ژنتیکی دیگر – مانند فیبروز کیستیک استفاده کرد.
  5. نتایح سونوگرافی غیر طبیعی دارید. ارائه دهندگان خدمات سلامت شما ممکن است آمنیوسنتز را برای تشخیص یا رد بیماری های ژنتیکی مرتبط با یافته های غیر طبیعی سونوگرافی توصیه کنند.

آزمایشگاه ژنتیک اصفهان | آزمایش پیش از تولد غیرتهاجمی NIPT چیست

آمنیوسنتز بلوغ ریه جنین

آمنیوسنتز بلوغ ریه جنین می تواند تعیین کند که آیا ریه های جنین برای تولد آماده است یا خیر. این نوع آمنیوسنتز تنها در صورتی انجام می شود که زایمان زودرس- چه طبیعی و چه سزارین- ترجیح داده شود تا از عوارض بارداری برای مادر در یک موقعیت غیر اضطراری جلوگیری کند. معمولاً بین هفته های 32 تا 39 بارداری انجام می شود. زودتر از هفته 32 ، بعید به نظر می رسد که ریه های جنین کاملاً توسعه یافته باشند.

آمنیوسنتز برای همه مناسب نیست. در صورت ابتلا به عفونت مانند ایدز، هپاتیت B یا هپاتیت C ، ارائه دهندگان خدمات سلامت شما ممکن است آمنیوسنتز را نادیده بگیرند. این عفونت ها می توانند در طول آمنیوسنتز به جنین شما منتقل شوند.

شرایط انجام آزمایش NIPT و محدودیت آن

3/5 - (1 امتیاز)