آزمایشگاه ژنتیک اصفهان | فرآیند PGD چیست ؟

فرآیند PGD چیست ؟

فرآیند PGD

فرآیند PGD یکی از پیچیده ترین روش های آزمایشگاهی موجود در دنیا می باشد که از طریق آن می توان قبل از شروع حاملگی سرنوشت جنین را تعیین نمود. در حالت عادی خانواده هایی که در معرض خطر بیماری های ژنتیکی هستند می توانند از سرویس های تشخیص قبل از تولد (PND) استفاده نمایند ولی بزرگترین نقطه ضعف این روش ها این است که تنها اقدام قابل انجام برای جنین های مبتلا به بیماری های ژنتیکی ممانعت از تولد آنها و استفاده از سقط درمانی است.

PGD نیاز به سقط را از بین برده و از ابتدا جنین های سالم را برای انتقال به مادر انتخاب می کند. این روش کاربرد های بسیار زیادی دارد که در متن حاضر سعی شده است به آنها پرداخته شود. شما عزیزان در صورتی که تمایل به استفاده از  سرویس های آزمایشگاه ژنتیکی کاریوژن  را داشته باشید می توانید برای تعیین وقت مشاوره پیش از آزمایش با ما تماس بگیرید تا در طی یک جلسه مشاوره ژنتیک استاندارد تمامی مزایا و محدودیت های این آزمایش برای شما شرح داده شود.

برخی از کار برد های کلی PGD به شرح زیر می باشد :

  • غربالگری قبل از لانه ­گزینی (PGS)
  • اختلالات تک ژنی (PGD مولکولی)
  • PGD ناهنجاری­ های ساختاری کروموزوم ­ها 
  • PGD تعیین جنسیت

PGD چیست؟

تشخیص ژنتیکی پیش از لانه ­گزینی (PGD) آزمایشی است که قبل از بارداری انجام می­ شود. از سال 1990 تا کنون، از PGD برای جلوگیری از بارداری ­های مبتلا به نقایص ژنتیکی استفاده می­شود. بسته به وضعیت هر یک از زوجین، انواع مختلفی از PGD وجود دارد.

این آزمایش ژنتیکی بر روی جنین­ های حاصل از لقاح آزمایشگاهی انجام می­­ شود. جنین­ هایی که پس از آزمایش، سالم تشخیص داده می­ شوند به رحم مادر منتقل می­ شوند تا در دیواره آن لانه­ گزینی کنند و پس از رشد و نمو یک نوزاد سالم را به بار نشانند.

 آزمایشگاه ژنتیک اصفهان | فرآیند PGD

مطالب پیشنهادی مرتبط :

چگونه PGD به ما کمک می کند؟

PGD بطور قابل ملاحظه شانس ابتلا نوزاد به اختلالات ژنتیکی یا ناهنجاری­های کروموزومی را کاهش می ­دهد. این امکان وجود دارد تا بسیاری از اختلالات تک ژنی علاوه بر آنیوپلوئیدی­ها (ناهنجاری های تعدادی کروموزومی) و بازآرایی­ های کروموزومی (ناهنجاری­های ساختاری نظیر جابجایی­ های کروموزومی) با کمک این روش تشخیص داده شوند.  

PGD به آزمایشگاه این اجازه را می ­دهد تا قبل از لانه­ گزینی مشخص کند کدام جنین از لحاظ نقص ژنتیکی احتمالاً مبتلا و کدام سالم است. فقط جنین هایی که پیش بینی می­شود عاری از نقص ژنتیکی هستند به رحم منتقل می­شوند. این فرایند، استرس ناشی از انتظار برای روشن شدن نتیجه آزمایش تشخیص قبل از تولد (PND) و همچنین احتمال تصمیم سخت پایان دادن به بارداری مبتلا را پس از آشکار شدن نتیجه، بطور قابل ملاحظه کاهش می­ دهد.

1/5 - (1 امتیاز)